Kundvård ska vara det som händer när en kund behöver support för att lösa ett problem, eller hur? Det ska inte vara ett exempel på ironi eller sarkasm.

1. Bekräfta

I alla situationer där det finns konflikt eller en tvist är ett stort första steg att erkänna den andra personen. Att erbjuda bekräftelse hjälper till att sprida spänningar och sätter scenen för en mer produktiv och respektfull interaktion. Ta dig tid att verkligen lyssna på din kund först.

2. Fokusera på individen

Vi har möjlighet att automatisera mycket, men när det gäller kundvård måste du fokusera på individen. Automatiserade klipp-och-klistra-svar kan spara tid, men är ofta dålig kundvård. Felsök var det spårade ur och hur du kan lösa problemet. Kunder med klagomål är inte problem. De hjälper dig genom att visa hur du kan förbättra din tjänst. Theodore Roosevelt sa det bäst: “Människor bryr sig inte hur mycket du vet, tills de vet hur mycket du bryr dig.”

3. Var autentisk och ärlig

Kunderna har många alternativ till vart de kan ta sin verksamhet, och det är viktigt att vara äkta och ärlig när det gäller dem. Låt dina kunder veta vad de kan förvänta sig när de löser problemet. Var villig att samarbeta med dem och ha en tvåvägsdialog. Få mer information online här.