sökmotor_151394012

Bing är en sökmotor som lanserades år 2009 och är skapad av företaget Microsoft. Om du är intresserad att lära dig mer om denna mindre kända sökmotor så kan du kolla i texten nedan där du kan bland annat läsa om Bings historia och vad som skiljer Bing från Google.

I början så jobbade Microsoft tillsammans med Yahoo för att skapa den sökmotor som vi idag kallar Bing. Precis som med vilken annan sökmotor som helst så gick det väldigt sakta för Bing i starten. Men med åren så började allt fler att använda Microsofts lilla sökmotor. Efter ett tag så gick Bing till och med om Yahoo och blev en av de tre mest använda sökmotorerna i världen. Även om fler börjar att använda Bing så är det långt kvar innan de kommer ikapp sökmotor-jätten Google.

Vad är det då som egentligen ligger bakom att google är mer populärt än Bing? Den största anledningen är antagligen att Bing släpptes 2009 medan Google grundades år 1998. Folk har använt google nästan lika länge som de har använt internet och detta har gjort att folk föredrar Google över Bing. Varför byta till en annan sökmotor om den man redan använder fungerar bra? Även om Bing har blivit mer populärt med åren så har de ändå långt kvar innan de når Google som har ett stadigt grepp om marknaden.