IT och webb handlar om mycket mer än bara molntjänster och företag. Det är också en värld där spel figurerar kraftigt. Spelmarknaden har exploderat under 2000-talet och nuförtiden kan det vara besvärligt att hålla sig uppdaterad inom allt nytt som sker varje dag. Därför har vi samlat ihop det senaste inom flera spelkategorier, så du kan skryta med dina nyhetskunskaper med dina kompisar och spelvänner!Inom pokervärlden pågår det just nu flera stora turneringar. Det finns personer som gärna tittar på poker men inte spelar själv, och de som är bra spelare på jakt efter att bli bättre. Att se en pokerturnering och följa experternas händer är ett utmärkt sätt att lära sig mer om spelet.En av de stora pokernyheterna är att vi fått en ny världsmästare. Och det är ännu en svensk! Det är åttonde gången som en svensk har vunnit världsmästartiteln. Denna gång föll lotten på Peter Eichhardt. Peter tog nyligen en paus från pokerspelandet för att studera pokern och bli bättre. Här ser vi resultatet av mödan! Han tog hem titel under event 6 i World Series of Poker och slog ut Davis Aalvik med en kung och en knekt mot en kung och en åtta. Peter har inte vunnit hela serien, men han har vunnit ett WSOP-armband och kan därmed säga att han är en av de bästa i världen på poker. Det kan också nämnas att han vann 438 417 dollar i samma veva.

Ingen har väl missat Pokémon Go? Städer har kommit till liv under både dagar och kvällar. Personer som annars suttit inne framför TV:n har valt att gå ut och jaga pokémons. Man kan också utmana andra spelare och deras pokémons genom att besöka olika gym. Den nya uppdateringen kommer att göra striderna lite mer intressanta. Numera ska man kunna se vilka attack- och försvarsattribut som ens motståndares pokémons har. Skaparna, Niantic, lovar också att flera nyttiga uppdateringar är på väg som ska göra spelet mer interaktivt med mindre störningar.Tittar vi i PC-spelskategorin hittar vi väldigt goda nyheter från Ron Gilbert och Gary Winnick: skaparna av det klassiska spelet Manic Mansion som släpptes 1987. Detta är ett spel för dem som växte upp med 80- och 90-tals spel. Det är pixligt, med skarpa färger och mycket humor. Deras nya spel heter Thimbleweed Park och är pusselmysterium, ett pek-och-klicka-äventyr där du inte behöver lära dig flera tangentkombinationer eller utför specialattacker för att ta ned dina fiender. Det är istället en hyllning till skräckhumorspelen från forna tider såsom Gabriel Knight, Discworld och Day of the Tentacle. I Thimbleweed Park växlar man mellan fem olika karaktärer för att lösa mysteriet med den döda kroppen som hittas under bron. Man kan vara arvtagerskan Delores Edmund, agenterna Ray och Reyes som försöker lösa mordet, en bitter clown och ett spöke som i sitt tidigare liv jobbade som en kuddförsäljare.

Ett nytt spel som finns både till PC och PS4 är No Man’s Sky. Det verkar bli ett av de mest omtalade spelen just nu. Spelet är från indieföretaget Hello Games. Det är en öppen värld, och då menar vi öppen värld! Som spelare ska man utforska galaxen och man kan även byta varor med andra spelare. Det går också att slåss med andra spelare. Men då måste man först hitta dem. Denna spelvärld innehåller 18 kvadriljoner planeter! Varje gång man utforskar en planet kan man ladda upp information till en atlas som alla spelare kan ta del av: detta ger en mynt och möjlighet att utveckla sitt skepp för att ta sig närmare galaxens mitt. Om man förstör flora och fauna på planeter skickar spelet robotar efter en som försöker döda ens karaktär.