När du kör snöskoter är det lätt att kyla tränger sig igenom kläderna om du klätt dig fel. Förutom kyla är det även viktigt med bra kläder för att hålla dig torr.

Vissa dagar kan det vara högre temperaturer ute och därför är det bra med ett plagg du kan variera. Genom att köpa ett par byxor och en jacka med ventilerande detaljer blir det aldrig för varmt medan du kör. Känner du att det börjar bli kyligare kan du stänga igen kläderna för att hålla värmen.

Då du väljer storlek bör du också tänka på att du ska få plats med plagg under kläderna. Välj därför en större storlek så att du kan bära flera lager utan att det blir obekvämt. Du kan handla online om du behöver förnya din garderob inför nästa skotertur till bra priser.

Håll dig säker på skoterturen

Många som rör sig ute med skoter känner till marken de kör på, men vissa har aldrig varit där tidigare. För att inte köra vilse är det viktigt att planera rutten innan du ger dig av. Det är lätt hänt att komma vilse i skogen eller på isen, var därför förberedd med varma kläder och möjlighet att kalla på hjälp. Kom alltid ihåg hjälmen då du beger dig ut.