Hösten innebär alltid nya telefoner från många av världens största tillverkare. Nedan går vi igenom de största mobilerna som har släppts eller förväntas släppas under sensommaren och hösten 2016.

Samsungs senaste

I början av månaden presenterade Samsung sitt nyaste flaggskepp, Galaxy Note 7. Mobilen har många likheter med Galaxy S7 och S7 edge som lanserade tidigare under våren men är större samt har stöd för penna som man kan använda för att anteckna eller rita direkt på skärmen. Utöver det har den även en rad nya funktioner så som stöd för HDR video samt ögonigenkänning som kan användas för att låsa upp telefonen.

Rykten om iPhone

Nästa modell av iPhone beräknas presenteras någon gång under hösten och då ha namnet iPhone 7 samt iPhone 7 plus för den större versionen. Ryktena pekar på att designen endast kommer att uppgraderas lite lätt med samma form men möjligtvis en mindre utstickande kamera. Den utan tvekan största skillnaden som ryktena pekar på är att den nya telefonen inte kommer att ha något klassiskt hörlursuttag. Istället kommer man troligtvis kunna använda en adapter i lightning-kontakten som man använder när man laddad iPhonen.Motivationen bakom denna förändringen sägs vara att göra iPhone 7 ännu tunnare än sin föregångare. vissa rykten pekar på att den kan vara upp till en hel millimeter tunnare vilket med dess nuvarande tjocklek på 7,3 mm är en betydande förändring.

Nya Nexus

Varje år så släpper Google nya Nexus-telefoner i samarbete med olika tillverkare. Dessa telefoner sticker ut från många av de andra androidtelefonerna genom att ha en ren installation av Android utan några förändringar från tillverkaren. De brukar även vara de första att få uppdateringen när en ny version av Android släpps.Dessa brukar oftast släppas i samband med de nya versionerna av Android men syntes inte till vid lanseringen av Android Nougat tidigare i Augusti.