Ibland blir det inte som planerat och det företag som man kanske byggt upp under en lång tid inte blir som man tänkt sig. Vad kan man då göra som företagare, sälja företaget, försätta företaget i konkurs eller begära likvidation av företaget. Vi kommer att reda upp begreppen i denna artikel.

Att bedriva ett företag är en konst som inte alla behärskar, ett fåmansföretag kan vara betydligt enklare än ett aktiebolag men alla företagare brottas med saker som lönsamhet och hur man ska bäst ska lyckas med sitt företag. Ibland kanske det inte blir som man tänkt sig och man kommer i det läget att man inte vill ha kvar sitt aktiebolag, att avsluta sitt företag för att kunna fokusera på det man egentligen vill kan vara den bästa lösningen.

Frivillig likvidation

Genom att likvidera företaget så innebär det att företaget upplöses och de tillgångar som finns i företaget omvandlas genom försäljning till pengar som kan lösa skulder och eventuell vinst och överskott går till de aktieägare som finns. Det kan vara rätt så tidskrävande att göra en likvidation på egen hand så därför så kan man genom företag som Citadellet Likvidationer sälja sitt företag och de tar över och sköter om hela likvidationen.

Sälja företaget

Finns det intressenter som är villiga att köpa ditt aktiebolag så kan detta vara ett gott alternativ. Det gäller att hitta en köpare som är villig att betala det du vill ha för företaget. Om du har ett välskött företag så kommer det att gå betydligt lättare att sälja det.

Konkurs

Konkurs kanske är det sista man vill göra med sitt företag, men finner man inga andra lösningar så kan detta vara en väg att gå. Kan företaget inte betala sina skulder och ekonomin är i botten så lämnas det in en ansökan om konkurs till tingsrätten. Det är Tingsrätten som beslutar om konkurs och utser en förvaltare för konkursen.