Bitcoin är egentligen en valuta som inte finns fysiskt, utan ses som en digitalt krypterad sådan därav namnet kryptovaluta. Det krypteras asymmetriskt vilket innebär att det används två olika nycklar för att kryptera likaväl två för att dekryptera. Det låter betydligt krångligare än vad det verkligen är.

Det gäller att man lär sig hantera denna kryptering om man vill hålla på med bitcoin eller andra kryptovalutor. Detta kan mycket möjligt bli den mest vanliga valutan online framöver. Ingen kan riktigt sia om hur det kommer att fungera utan det är bara att hänga med och se hur det kommer att bli. Redan idag så finns det ett antal som använder sig av valutan i sin handel, det finns bland annat bitcoin casino där du kan spela för valutan.

Fler och fler ansluter sig för att man ska kunna handla med bitcoin, webbhallen är en av de online butiker som du kan använda dina bitcoin när du handlar elektronikprylar på nätet. Men även Microsoft har börjat acceptera denna valuta. Som vanligt med något som är nytt och outforskat så kanske man är skeptisk till detta. Ta dig tid att läs på hur det fungerar med Bitcoin och du kanske får en helt annan syn än den förutfattade mening som du fått.

Om du planerar att skaffa dig bitcoins så använd någon av det tjänsterna som används idag. Att komma igång är inte alls krångligt och du kan på ett par minuter vara igång med dina bitcoins. Du kan handla dina bitcoins hos flertalet valutahandlare online och det första du ska göra är att skaffa dig en så kallad e-wallet som kan hantera din köp av bitcoin. Sedan är det bara köra på. Lycka till med dina bitcoins.