handshake_381129667

Linkedin är ett av världens största yrkesnätverk med över 400 miljoner medlemmar utapridda över hela världen. En av de största IT nyheterna på länge skedde för ett tag sedan då IT-giganterna Microsoft bestämde sig för att köpa upp Linkedin för cirka 200 miljarder dollar. Om du vill veta mer om köpet och hur det kommer att påverka företaget så kan du läsa mer om detta i texten nedan.

Linkedin startades år 2003 av grundaren Reid Hoffman och har sedan dess vuxit och blivit världens största nätverk för yrken som jobbar mot att skapa kommunikation mellan företag och arbetssökande. Många är oroliga att köpet av Microsoft ska förändra företaget men Microsoft har gjort det klart att de inte vill påverka hur Linkedin fungerar som ett företag utan har konstaterat att Linkedin istället kommer att drivas som ett fristående dotterbolag.

Satya Nadella som är Microsofts VD säger att köpet av Linkedin är en av de största affärerna som Microsoft har gjort under hans tid som VD samt att han ser många möjligheter med företaget och ser fram emot att få kombinera nätverket med deras egna tjänster.

Linkedins grundare Reid Hoffman är väldigt nöjd med affären och säger att han tror att denna affär kommer att hjälpa Linkedin att nå nya höjder och han tror på en ljusframtid för företaget.