Home Cleaning Tycker du inte riktigt att tiden räcker till allt du vill? Består ekorrhjulet mest av en massa måsten och börjar tiden för dig själv att krympa allt mer? Då är du långt ifrån ensam. Allt fler upplever tiden som en bristvara och ser många av göromålen i hemmet som påfrestande belastningar. Som tur är finns det hjälp att få!

Få hjälp i hemmet

Dagen Nyheter rapporterar om problemet med att få tiden att räcka till. Drastiska förändringar har genomförts i arbetslivet och färre upplever att livspusslet går att få ihop. Idag finns det dock många olika typer av tjänster i hemmet. Man kan anlita hjälp med trädgårdsskötsel som exempelvis gräsklippning och snöskottning och man kan få hjälp med bestyr som städning inne i hemmet. Det finns många professionella företag som utför hemstädning. Barnpassning är en annan tjänst som vissa företag erbjuder, och som kan komma väl till pass i olika situationer. Genom att ta hjälp med saker i hemmet får man mer tid över till sånt som man värdesätter, exempelvis tid med familj och vänner, träning, utflykter eller en så enkel sak som en promenad eller en stund med en bok.

Rut- och rotavdrag

Som en ekonomisk lättnad för dig som vill anlita hushållsnära tjänster som exempelvis hemstädning eller renoveringar finns rutavdrag och rotavdrag. Hos Skatteverket finns information om rot- och rutavdrag. Rutavdraget kan hjälpa dig vid exempelvis vissa former av flyttjänster, barnpassning, personlig hjälp och omsorg, snöskottning, trädgårdsarbete, städhjälp, rengöringsarbeten och IT-tjänster. Rotavdraget kan nyttjas vid exempelvis vissa typer av reparationer, underhållsarbeten, ombyggnationer och tillbyggnationer. För exakta villkor och vad som gäller bör man vända sig till Skatteverket. Det finns exempelvis undantag från avdragen och man får endast ersättning för en del av arbetskostnaden med en maxgräns per år.