molnet_148707833

När det kommer till dagens företag så arbetar många med att precis som resten av världen att digitalisera sig för att få en förbättrad effektivitet på arbetsplatsen. Samtidigt som företagen vill använda mer och mer utav datorer så ökar även behovet för att man ska ha det både praktiskt och säkert.

Det bästa alternativet för företag är att nyttja molntjänster. Detta är en ny teknik som fungerar på ett simpelt vis. All data samlas i stora informationspooler medans de fysiska lagringsutrymmerna kan ofta vara belagda på mer än bara ett par serverar.

Googles egna molnsystem är ett simpelt men stilrent system för företag. De erbjuder i sin tjänst att man kan boka möten i sin kalender som även sätter larm så du kommer ihåg dem enklare. Du kan enkelt skapa dokument och dela med dig utav dem. Du får en e-post som allt länkas ihop med. Den starkaste fördelen för ett företag som nyttjar Googles molntjänst är att man kan få tillgång till sina tjänster på allt ifrån datorn till mobilen. En nackdel är att de har en app för varje typ av innehåll samt att de saknar en central portal för allting. I slutändan må det hela vara mycket uppdelat men det är ett billigt, funktionellt och effektiv molntjänst.

Egnyte är ett renodlat företags molnstjänst där man kan enkelt administrera vem som får komma åtkomst till vad samt att man kan ladda upp filer av alla storlekar utan problem. Fördelen är då att man kan nyttja att lagra både lokalt på datorn likaväl som i molntjänsten samt styra vem som ska ha rätt till dokumenten. Det hela kan summeras som att Egnyte är en enkel och smidig samt robust system som erbjuder funktionalitet. Detta är ett klockren tjänst för företag och priset kanske är bra dyrare än många andra tjänster men i gengäld så är det skapat med företagare i åtanke.