Huden är vårt största organ och det är viktigt att ta väl hand om det. Alla har vi olika sorters hy som kräver olika sorters produkter. Bra hudvårdsprodukter som passar din hud hittar du på nätet.

Produkter efter hudtyp

Innan du väljer en hudvårdsprodukt, se till att veta din hudtyp. Det underlättar vid val av produkt. De vanligaste hudtyperna är normal, fet, torr, känslig, blandad eller en kombination av dem. Produkterna är ofta anpassade efter hudtyp. Alla vet inte vilken hudtyp de har, men det finns alltid hjälp att få. Antingen kan du göra olika test på nätet, eller så får du hjälp av en expert inom området.

Olika produkter för hudvård

Det kan kännas överväldigande med alla produkter för huden ute på marknaden. Produkter som du endast använder på natten, eller dagen eller för andra speciella tillfällen. Behöver du verkligen allihop, eller kan du någon enstaka produkt, det är frågor som många ställer sig. I hundratals år har vi tagit hand om vår hud och det är självklart att vi gör det även idag. Men för många produkter kan ha en negativ effekt på ding hud. Om en produkt innehåller mellan 30-50 olika ingredienser, är du snabbt uppe i flera hundra med flera produkter. Välj därför istället några specifika som passar just din hudtyp.