Hösten kommer allt närmare och med den kommer massvis med fotomöjligheter då löven skiftar färg och dimman sakta rullar in. Många av dagens mobiltelefoner har väl fungerande kameror och därför är det många som allt mer skippar en traditionell kamera och enbart använder den inbyggda kameran i mobilen. Men vad ska man tänka på när man fotograferar med mobilen och vilka tillbehör finns det som kan underlätta fotograferandet? Det ska vi titta närmare på idag.

Först och främst kan det vara bra om du läser lite tips och tricks på vad du bör tänka på när du ska fota med din mobiltelefon. Det finns många hjälpsamma guider runt om på internet som kan hjälpa dig att ta ditt fotograferande till nästa nivå.

Det är också viktigt att du vågar experimentera. Genom att våga och prova olika sorters bilder så kommer du sakta men säkert hitta den sorts bilder som du gillar och tycker blir bäst.

Att använda någon form av tillbehör kan också vara ett alternativ och ger ett visst mått av frihet för dig som fotograf. Ett stativ eller en powerbank gör att du kan vara mer kreativ i din jakt på den perfekta bilden.

När du väl tagit en bild du känner dig nöjd med är det dags för nästa steg. Att redigera bilden. Vissa tycker kanske att detta är fusk men speciellt mobilbilder kan behöva lite bearbetning för att de verkligen ska kunna stå ut i ett flöde på till exempel Instagram. Appar som Snapseed eller Photoshop är perfekta för dessa ändåmål och erbjuder en rad möjligheter för dig som fotograf. Lycka till!