svenska landslaget fotbollSka man summera fotbolls-EM 2016 så kan man inte påstå att Sverige gjorde vidare bra ifrån sig, något som även återspeglas med en sistaplacering i gruppen. Tittar man bara på hur lång tid det faktiskt tog för det svenska landslaget att skapa ett skott på mål av egen kraft var det egentligen ganska katastrofalt. Trots detta tycker vi ändå att Sverige ryckte upp sig i sin sista match motBelgien, men det räckte som ni förstår inte hela vägen, då Sverige förlorade matchen med 0-1 och därmed också blev utslagna ur turneringen.

Något saknades

Någonting vitalt saknades helt enkelt i det svenska spelet och vi kan därigenom inte enbart skylla på otur och domarinsatser, utan se sanningen i vitögat och ta en ordentlig funderare över vilken riktning vi vill fortsätta utveckla svensk fotboll mot inför framtiden.

Vi kan vara stolta över våra fans

Bäst under fotbolls-EM för Sveriges del var egentligen de svenska fansen som gick viralt i ett flertal klipp på nätet, där man på ett trevligt sätt firade fotbollsfesten tillsammans med supportrar från andra nationer. Det är något som vi som folkslag ska känna stolthet över om något, i en sport som allt för ofta kantas av dålig press på grund av onödigt fotbollsvåld.