Det kan som anställd vara svårt att sätta sig in i hur det är att vara företagare. Man skulle ibland vilja kunna kliva in i huvudet på en företagare och se hur denne tänker och vilka planer som finns för företaget.

Det kan vara dålig lönsamhet som gör att företager ligger sömlösa för att försöka hitta lösningar så att företaget kan leva vidare. Ibland så kanske det inte blir som man tänkt sig och känner sig tvungen att sälja, likvidera eller avsluta företaget på grund av detta. Men det kan också vara problem som har med personal att göra. Saker som den anställda kanske kan göra något åt för att förbättra för hela företaget. Som anställd så får man sin lön för det jobb som man utför och det ska kännas som en förmån att få detta.

Om man ser företaget som ett team så vill man försöka göra allt som står i ens makt att företaget ska må bra och bli framgångsrikt. Det kan räcka med att en person sätter käppar i hjulet för att en företagare ska få sömlösa nätter och fundera ut lösningar på problem som annars inte skulle uppstå. Öppen dialog är alltid bra även om det kan smärta för den som blir drabbad. Allt som sker på arbete ska ju vara för företagets bästa och om någon inte sköter sitt jobb eller ställer till det för andra så bör denne få veta detta.